SFC infomøte

Postet av Sandnes Flycasting den 19. Okt 2021Styret ønsker alle medlemmer velkommen til infokveld i Sandneshallen onsdag kl. 1900. Vi presenterer alt fra sesongen som har gått til sesongen som ligger foran oss pluss mye midt imellom. Vinterprogrammet gjennomgås sammen med info om vårens tur til Danmark. etterpå tar vi en tur i hallen for de som ønsker å vedlikeholde kasteferdighetene. Ses vi der?Første innetrening i Sandneshallen

Postet av Sandnes Flycasting den 5. Okt 2021

Alle,

Vi starter opp i Sandneshallen onsdag 6 oktober. Arild rigger til for fluebinding kl 1800, og Kjetil blir kasteleder fra kl 2030. 

For de som ikke har vært med før så er det å ta med litt fjær og tråd for den kreasjonen du vil binde. Kaffe har de i hallen dersom du ikke tar med termos. For kastinga så har du med enhåndsen din og flytesnøre. Klubben har fortom og ulldott. Ta med innesko for bruk i hallen.

Styret vil ta en runde på årsprogrammet ved neste korsvei, som blir etter høstferien.
Høsten er kommet!

Postet av Sandnes Flycasting den 26. Sep 2021

Sommeren er over for de som ikke enda har fått det med seg. De siste lakseelvene stenger om kort tid og begge gruppene som har vært i Suldal har ikke fått fisk. Gruppe to var overbooket, og det er inngått enighet med Anne Gunn om at vi holder oss til åtte neste år.

Forhåpentligvis har fiskesesongen vært bra for alle så langt. Det er bare resten igjen. Høsten og vinteren har fortsatt mye å by på for de som kler seg etter været og fortsetter å svinge flua.

På konkurransesiden har det vært dødt siden Covid'en startet. Vi arrangerte det første Norgescup- stevnet på nesten to år på bryggene den 29 august under strålende forhold. Vi har også tatt på oss å arrangere NM i fluekasting 2. og 3. oktober. Det skulle egentlig arrangeres i Oslo, men der har de punktert kastedammen.  Så da ble det SFC igjen! Gjengen som var med å arrangere Norgescup’en stiller opp på kort varsel. Sporty! Forhåpentligvis ser vi også flere av klubbens medlemmer på tilskuerbenken til helga? 

Vi starter innetrening onsdag 6 oktober. Ta med bindeutstyr og møt opp kl 1800. 2030 kaster vi i hallen. Høstferien er i uke 41 - uka etter - så da er hallen dessverre stengt. Vi satser på å komme med et sesongprogram etterhvert som det blir klart.

Ønsker alle velkommen til en ny sesong i hallen!

Nytt fra klubben

Postet av Sandnes Flycasting den 11. Mai 2021

Det er snart onsdag og det begynner å bli på tide å få banket rust ut av holkene for de som enda ikke har kommet i gang. Nå er det i tillegg varmt i været så da er det viktig å holde meteren på Bråstein i morra. Noe dårlige og noe gode nyheter. Den dårlige er at NM i fluekasting er utsatt til høsten. Forbundet kunne ikke fortsette planlegging med de prospekter som Covid- situasjonen tilsa. Det som er bra er at Kjetil får enda litt tid på å kaste enda lengre og treffe blinken bedre. Jeg skal nå se om jeg ikke får pusset formen selv. Sandnes må delta! Bøtta skal Vestover!!

En av de gode nyhetene er at elvene åpner for anadromt fiske. Heldig er de som har åpning i en av de fantastiske elvene i Rogaland. Måtte det bli nok vann. For de som leter etter vakende fisk så er også sesongen i gang. Dette er en fantastisk årstid!

Erling er også godt i gang med å planlegge dugnaden og det er flere som har meldt interesse for snekring og skruing så det blir bra å ta et røsk på anlegget den 19. mai. Bare herlig om flere stiller.

Jeg har med flere demostenger til Bråstein i morra kl 1800. Tre SAGE Ignitere (to- hånds), en SAGE Maverick #7 og en Arctic Silver #5 ørretstang. Den siste er i klubben sitt eie, de andre er stående etter Fluebinderne sin SAGE demo lørdag. Alltid gøy å prøve noe nytt!

Håper vi ses i morra!
Dugnad på Bråstein onsdag 19 mai kl 1700

Postet av Sandnes Flycasting den 2. Mai 2021

Alle,

det er behov for noe dugnad på bryggene. Det mangler planker, det flyter sånn passe, og ikke minst må kjettingene byttes. Erling har laget en liste med ting som må gjøres.20210502 Dugnad 19. mai.docx

I tillegg til å hatt noen sterke rygger som tar med seg vadere og hansker så er det et spørsmål om det finnes noen i klubben med dykkersertifikat? Istedenfor å dra loddene opp på brygga (ansett som umulig) så prøver vi å skifte kjettingen på seks meters dyp. 

Det hadde vært greit med en tilbakemelding fra de av dere som kan tenke seg å være med. Dersom dere har spesielle kvaliteter ut over å kaste med flue, så se igjennom Erling sitt arbeidsdokument og si at dette er noe dere er ekspert på.

Dersom noen av dere kan dykke (må ha utstyr sjøl) så gi også en lyd.

Kontakt er tom@flycasting.no eller 95756770.

Tom
Sakspapirer årsmøte

Postet av Sandnes Flycasting den 23. Apr 2021

Alle,


finn vedlagt Sakliste_og_sakspapirer_for_årsmøte2020.docx. Håper det er lesbart :-)


Tom
(Vår)info fra styret

Postet av Sandnes Flycasting den 3. Mar 2021

Alle,

Vi gjennomførte et styremøte i går hvor flere ting var på agendaen. En fellesnevner var selvsagt den pågående Covid- situasjonen og de begrensninger som den gir oss Det er fremdeles strenge smitteverntiltak som gjelder, og det ser ikke ut til å gi seg med det første.

Vi har hallen ut april, men slik det ser ut nå så er det dårlig med organisert innetrening. Erling var en tur i dag og sjekket forholdene og det ser bra ut!. Så planen er å få ut bryggene allerede søndagslik at vi kan starte trening ute. Vi er avhengig av litt hjelp for å få klargjort anlegget, og Kjetil vil administrere en dugnad for å få det til. Så dersom du har lyst å være med så starter det kl 1100. Tanken er å først legge ut bryggene, deretter kaster vi og griller pølser. Ta med vadere, stang, arbeidshansker og kaffe. Det er ikke lys på Bråstein, men dagene blir fort lysere så dette kan bli bra. Det blir også sommertid før måneden er slutt slik at det blir mulig å gjenoppta onsdagene straks det monner.

Vi er fortsatt underlagt smittevern for våre organiserte treninger. Vi kan være inntil 200 stykker tilstede på utendørs arrangement uten stoler. Nå har vi hverken 200 medlemmer eller stoler så dette går seg til. En ansvarlig blir tilstede og har med qrona- koden for smittesporing når vi organiserer trening. Dersom noen vil ut på egenhånd så er det fritt frem.

Vi var oppsatt med et Norgescup- stevne i slutten av april, men Norges Castingforbund har ønske om å komme i gang med sesongen allerede 18 april. Vi kommer til å si ja til arrangementet under forutsetning av at smitteverntiltakene i kommunen fortsatt tillater organiserte utendørsarrangementer. Vi blir å spørre etter frivillige til arrangementet. Vi planlegger også med deltakelse på NM i Oslo 5 juni. Vi håper at vi greier å delta med fire deltakere, det hadde vært stas. Bøtta må til Sandnes i år!

Den årlige Danmarksturen utgikk i år. Vi vil istedenfor arrangere et par fellesturer langs kysten etter sjøørret. Suldalsturen i september bør kunne arrangeres; vi kommer tilbake med info etterhvert. Noe endring til det bedre må jo ha skjedd før den tid. Vi snakket om å lage en fellestur etter brunørreten også, ikke minst kan vi ta en tur i nærområdet da det er nok vann å ta av. Dersom det er interesse for å få gjort noe i regi av klubben så Og skulle noen bare ha lyst til å invitere på tur så er dette selvsagt positivt.

Klubben vil arrangere generalforsamling i april, og valgkomiteen jobber med sin innstilling. Men i første omgang så legger vi ut bryggene og dobbeltrekker litt på Bråstein. 

Husk at fisken alltid står på andre sida!

Styret1 Kommentar

Organisert innendørs trening for voksne kanselleres i Sandnes kommune

Postet av Sandnes Flycasting den 16. Feb 2021

Det er med uglede jeg må kansellere trening i Sandneshallen på ubestemt tid. Styret fikk beskjed i går om at innendørs trening i Sandnes kommune skal følge nasjonale smittevernregler. Dvs at organisert trening for voksne over 20 år utgår. Så da blir det å kaste i bakhagen istedenfor. Heldigvis nærmer våren seg men det er enda en stund til Hafrsfjord er isfritt.

Det er bare å beklage. Jeg kommer tilbake med oppdatert info etterhvert.
Kastetrening

Postet av Sandnes Flycasting den 9. Feb 2021

Er du lei av å gå på ski på vannet så kan du heller kaste i hallen! Meld deg på til tom@flycasting.no. Gjerne for neste uke også.

Hoi! Da var det kasting igjen!!

Postet av Sandnes Flycasting den 2. Feb 2021

Ok, så tok jeg feil i går. Det får så være, men nå er det lettelser i smittevernregler og det blir anledning å trene i hallen igjen. Det er fortsatt bare plass til 10 stykker, og jeg velger å prioritere ungdommen og Kjetil; Kjetil pga konkurranse og ungdommen fordi de er fremtida. Jeg har nullstilt den tidligere startlista da det er gått såpass lang tid. Jeg setter opp fortløpende for kommende uker.

Merk at det fortsatt er smitteverntiltak. Sandneshallen har regulert hvordan de forskjellige klubbene skal forholde seg både ved ankomst, opphold og avgang. Nå var de ikke eksplisitt med oss, men jeg tenker vi møtes inne i gangen utenfor binderommet. Trener har med Qr-koden og alle skanner seg inn hos han. Så er det marsj inn og kaste. Alle må respektere avstand (1 meter) og ellers forholde seg til sunn fornuft. Så håper vi dette kan holde seg i tida fremover. Trond blir trener denne torsdagen.

Send meg en mail på tom@flycasting.no eller si fra i kommentarfeltet så ser jeg hvor lenge jeg har kontroll.

Velkommen!

.  
Aktivitetsplan 2021

Postet av Sandnes Flycasting den 1. Feb 2021

Hei!

Nå fortsetter Covid- restriksjonene en tid til så vårt planlagte program for senvinteren er oppe i det blå. Vi rakk før jul å få med oss Knut Ståle og sjøørretprosjektet, Arild rakk en halv Green Highlander. Vi hadde gledet oss til å gjøre ferdig Green Highlanderen samt få til å montere stokkanda på speykroken, Trond Kjærstad med ørrethistorier, Stein Grønberg med historier fra Finnmark, Erlend Vivelid med sine nymfer og mye mer. Ikke minst å få kontroll på kastearmen. Vi har forsøkt binding per Teams; godt arbeid på sparket av Kjell Idar og Trond. Vii hadde et lite fotokurs forrige uke, også det på Teams. Det ser ut til at det kan fortsette å bli endel på- sparket foredrag fremover.

I et forsøk på å opprettholde interessant aktivitet fremover så spør jeg herved om noen av dere har lyst å bidra med noe vettugt på Teams? Det kan være noe så enkel som hvordan planlegge laksesesongen i Rogaland (hvordan i he%&/te få tak i fiskekort?), en drøs om strategi for sjøørret i mars og april, hvordan planlegge for fisketur på New Zealand eller Grønland (Oddvar?), hver deltaker kan presentere sin favorittflue og snakke om denne (kan jo umulig være hemmelig!). Lista er lang.

Jeg hører med dere da jeg akkurat nå ikke hadde blokka full med gode ideer. Er det noen som har bidrag så kontakt meg, enten under eller send en mail til tom@flycasting.no. Ulempen er at du automatisk er på valg som styremedlem i mars. Men det er en liten pris å betale! 


Ser frem til mange gode innspill!
Fotoseminar

Postet av Sandnes Flycasting den 25. Jan 2021

De fleste av oss bruker mobilen til å ta bilder med og dele på et eller annet sosialt medium. Som fluefiskere så tar vi gjerne bilde av fangst, flue eller solnedgang. Siden koronaen fortsatt herjer og det er kjølig og mørkt ute så kjører vi et lite seminar i tips og råd for komposisjon, redigering og deling av bilder. 

Tom kjører et foredrag på 40 minutter med eksempler på motiv, komposisjon og redigering. Vi går igjennom redigering i praksis med mobiltelefon. Til slutt får alle utdelt et bilde og fem minutter på å redigere. Så stemmer vi over beste redigering. 

Du trenger å se dette på PC, mobil blir for snaut. Dessuten trenger du mobilen til å redigere på underveis. Tom er best på iPhone, men har du et bilderedigeringsprogram på din Android så får vi det til.

Har du ingenting annet å gjøre så legg igjen en beskjed under så blir du med!7 Kommentarer

Sjøørret bindekveld på Teams

Postet av Sandnes Flycasting den 18. Jan 2021

Smitteverntiltakene fortsetter så da fortsetter vi å binde på Teams. Vi drar i gang binding for sjøørretsesongen, som forsåvidt er i gang hele året. Trond, som bokstavelig talt har fisket sjøørret i alle bukter i Rogaland, vil vise teknikker for å binde en reke og en Wooly Bugger. Vi starter opp kl 2000. Gi en lyd under/ send meg en mail/ PM på messenger så legger jeg deg i messenger- gruppa som vi har opprettet. Linken til møtet blir lagt ut der.

Til reka så trenger du krok, isbjørn eller Bucktail til antenner, icedub/ tilsvarende i valgfri farge, CdC samme farge som dubbing, rekeøyne, mono rib, thinskin el liknende til rygg. Binder du CdC er krok typisk #8, bruker du stort hackle eller spey hackle er det vanlig med større krok. Om du ikke har øyne eller annet stasj som gjør reka mer reke så blir det fiskbart uansett.

Til Wooly Buggeren trenger du marabou/ tilsvarende, Icedub/ tilsvarende, Crystalflash, hanehackle, dumbell eller lenkeøyne, UV- lim. Har du UV- lim er dette mulig å bruke som rygg på reka.

Vil du bare drikke kaffe og nyte selskap så melder du deg også på.

 
Bindekveld på Teams

Postet av Sandnes Flycasting den 11. Jan 2021

Vi prøver igjen å arrangere virtuell bindekveld. Onsdag 2000-2200. Tema er tubeflue og Trond leder an. Flua som brukes som eksempel er den kjente Mikkeli Blue. Dersom flua skal bli etter mønster så trenger du endel materiale, men dersom målet er å lære å binde inn de forskjellige komponentene i tubeflua så tar du det du har. Denne flua har alle de kjente komponentene som hale, tag, butt, flat kropp, dubbet kropp, kroppshackle og flere lag i vingen. JC´en er ikke nødvendig.

Skal du binde må du ha tube og nål, kroppsmateriale/ dub, et par hacklefibre og vingemateriale. Men forrige gang var det mange med bare for å se/ sosialisere også. Så det er bare å hive seg på om du har det minste lyst!

Dersom du skal binde hele mønsteret så trenger du tube og innertube, cone, sort rev/hund, sort hackle, sølv oval tinsel, angelhair Flash Mikkeli, dubbing Mikkeli Blue, oransje fluofiber, sort strutseherl, opal mirage tinsel, sølv flatbraid, påfuglherl.

Gi en lyd i kommentarfeltet om du vil være med.
3 Kommentarer

Fluebinding i januar - å binde en enkel speyflue

Postet av Sandnes Flycasting den 4. Jan 2021

Som dere har fått med dere og som jeg ikke skjønte før forrige mail ble sendt ut så er det endrede smittevernsregler for de neste to ukene. Den bebudede kastetreningen utgår derfor. Jeg har likevel registrert de som ønsker å kaste og viderefører lista inntil videre. 


Imens ønsker vi å tilby en virtuell bindeøkt onsdag hvor Kjell Idar instruerer i binding av en enkel speyflue. Speyfluer er mye enklere å binde og bedre å fiske med enn det mange tror. Historien til disse fluene kan Kjell Idar også veldig godt, så dette kan bli en veldig kjekk kveld. Planen er å streame økten klokka 1900-2100 på Facebook eller en annen lukket gruppe. Hvis noen av dere er gode på live stream så mottar Tom gjerne tips :-)


Vi ønsker tilbakemelding til tom@flycasting.no på hvem som kan tenke seg å delta. Utstyr som kreves er en Speykrok eller stor  singlekrok, noe ulltråd (mors strikkeskrin), mylar tinsel eller ovalt tinsel, noen store hanehackle eller Schlappen, perlehøne og Mallard til vinge. Speykrok kan vi legge i butikken til Fluebinderne i morgen til de som trenger.

Oppstart trening 2021

Postet av Sandnes Flycasting den 3. Jan 2021

Vel overstått og velkommen til trening igjen. Da smitteverntiltakene vedvarer etter en negativ utvikling i området så er det fortsatt begrensning på 10 kastere pr. økt. Jeg organiserer øktene og setter opp lister og ventelister. Interesserte for neste to uker sender en mail til tom@flycasting.no så gir jeg en tilbakemelding på hvem som får plass når.

Aktivitetsprogrammet er også foreløpig på vent. Klubben satser på å få iallefall de lokale aktivitørene til å ta et tak når tiltakene lettes opp. Det er håp om å få ferdig Green Highland'eren før sesongen starter i elva.