Trening 9 desember og 16 desember

Postet av Sandnes Flycasting den 7. Des 2020

Det blir trening igjen på onsdag, samme opplegg som foregående runder. Dvs det er plass til 10 stykker i hallen. Pga at mange er interessert så er det endel påfyll fra forrige uke. Dvs det er plass til en ekstra i morra. Dere andre som melder dere på setter jeg opp for neste uke. Send en mail til tom@flycasting.no.

Nå er det slik at smitteverntiltakene fortsetter frem til jul så alt av planlagt sosial aktivitet er kansellert. Styret vil komme tilbake ila uka med litt mer info om hvordan ting ser ut fremover. Imens så er det bare å poste stemningsbilder på fjesbok- siden og være med i trekning om en nissesokk med snop. 

Kastetrening 2 desember

Postet av Sandnes Flycasting den 1. Des 2020

interesserte til morgendagens trening med stang i hallen sender Mail til tom@flycasting.noOppstart med fluebinding

Postet av Sandnes Flycasting den 1. Nov 2020

Det er november, og den mørkeste tiden på året er i gang. Ingenting er som å få en ørret eller laks på egenbundet flue! Du lurer sikkert på når du skal få tid til det, men tipset er å sette av onsdagene fra 1800 til 2030, tenke over hvilke fluer du må ha klar til 1. april, pakke materialene i en liten boks og være klar til å binde når sjansen er tilstede! Minner derfor om bindekveld førstkommende onsdag kl 1800. Mangler du fjær så har klubben endel materiale tilgjengelig. 


Arild vil også binde en klassisk Green Highlander, og de som vil følge med er invitert til å delta. På grunn av forberedelser for Arild så ønsker han tilbakemelding fra de som vil ha en klassisk pakke. Send en mail til tom@flycasting.no eller legg igjen en beskjed i bloggen. Det er gratis å delta så det er risikofritt å melde seg på. Ved å lære seg noen av de klassiske bindeteknikkene så blir du også generelt en bedre fluebinder, til og med nymfene dine blir penere etterpå. Arild vil fortelle om materialvalg, bindeteknikker, mønstre, fiskbarhet og det som måtte høre med. Å lære av en av landets fremste klassiske bindere er en opplevelse. 


For de som ikke har bundet fluer i det hele tatt, eller bare vil prate fiske så er det å ta med seg kaffen og ta turen til Sandneshallen onsdag. Det kan være inspirerende nok!


Det blir kasting fra 20:30 til 22:00.


Styret

Status sjøørret i Rogaland

Postet av Sandnes Flycasting den 27. Okt 2020

SFC ønsker Knut Ståle Eriksen velkommen til å foredra om status for sjøørreten i Rogaland. Knut Ståle trenger neppe en utdypet introduksjon i dette miljøet, men for de som ikke er klar over det så er det han som ER Sjøørretprosjekt Rogaland. Dette blir definitivt et kanon foredrag som bør engasjere!

Husk å registrere deg på QR- koden som henges opp i foredragsrommet for å ivareta kravene til smittevern. Husk også avstand og desinfeksjon. 
Lær å binde en klassisk lakseflue

Postet av Sandnes Flycasting den 23. Okt 2020

Arild vil i november gjennomføre et kurs for de som ønsker å prøve å binde en klassisk lakseflue. Kurset kommer til å gå over to onsdager, hhv 4 og 11 november. Dette blir en glimrende anledning til å fordype seg i teknikker, materialvalg, vakre mønstre, og lista kunne vært lengre! Flua som skal bindes er en Green Highlander, som er en klassiker i enhver laksefluers displayboks. Dette er ikke vanskeligere enn at alle som har litt bindeerfaring greier å henge med. Mange av de teknikkene Arild lærer deg vil også gjøre deg til en bedre binder av "vanlige" fluer. Klubben bidrar med materialer, slik at det ikke er kostnader for deg. Eneste kravet er at du stiller med stikke, tråd og saks. Krok og fjær blir utdelt. På grunn av forberedelser og materialinnkjøp, så trenger vi forhåndspåmelding. Meld deg på med å sende en email til tom@flycasting.no.
Åpning innendørssesongen 2020

Postet av Sandnes Flycasting den 9. Okt 2020

Vi har gleden av å åpne innendørssesongen i Sandneshallen den onsdag 14 oktober kl 1800. Planen er å presentere vinterprogrammet og ambisjonene før vi går i gang med "vinterens" første trening kl 2030. Har du med deg termos er du sikker på å få kaffe. Vi ønsker både nye og gamle medlemmer velkommen!


Styret