Fotoseminar

Postet av Sandnes Flycasting den 25. Jan 2021

De fleste av oss bruker mobilen til å ta bilder med og dele på et eller annet sosialt medium. Som fluefiskere så tar vi gjerne bilde av fangst, flue eller solnedgang. Siden koronaen fortsatt herjer og det er kjølig og mørkt ute så kjører vi et lite seminar i tips og råd for komposisjon, redigering og deling av bilder. 

Tom kjører et foredrag på 40 minutter med eksempler på motiv, komposisjon og redigering. Vi går igjennom redigering i praksis med mobiltelefon. Til slutt får alle utdelt et bilde og fem minutter på å redigere. Så stemmer vi over beste redigering. 

Du trenger å se dette på PC, mobil blir for snaut. Dessuten trenger du mobilen til å redigere på underveis. Tom er best på iPhone, men har du et bilderedigeringsprogram på din Android så får vi det til.

Har du ingenting annet å gjøre så legg igjen en beskjed under så blir du med!


7 Kommentarer

Sjøørret bindekveld på Teams

Postet av Sandnes Flycasting den 18. Jan 2021

Smitteverntiltakene fortsetter så da fortsetter vi å binde på Teams. Vi drar i gang binding for sjøørretsesongen, som forsåvidt er i gang hele året. Trond, som bokstavelig talt har fisket sjøørret i alle bukter i Rogaland, vil vise teknikker for å binde en reke og en Wooly Bugger. Vi starter opp kl 2000. Gi en lyd under/ send meg en mail/ PM på messenger så legger jeg deg i messenger- gruppa som vi har opprettet. Linken til møtet blir lagt ut der.

Til reka så trenger du krok, isbjørn eller Bucktail til antenner, icedub/ tilsvarende i valgfri farge, CdC samme farge som dubbing, rekeøyne, mono rib, thinskin el liknende til rygg. Binder du CdC er krok typisk #8, bruker du stort hackle eller spey hackle er det vanlig med større krok. Om du ikke har øyne eller annet stasj som gjør reka mer reke så blir det fiskbart uansett.

Til Wooly Buggeren trenger du marabou/ tilsvarende, Icedub/ tilsvarende, Crystalflash, hanehackle, dumbell eller lenkeøyne, UV- lim. Har du UV- lim er dette mulig å bruke som rygg på reka.

Vil du bare drikke kaffe og nyte selskap så melder du deg også på.

 


0 Kommentar

Bindekveld på Teams

Postet av Sandnes Flycasting den 11. Jan 2021

Vi prøver igjen å arrangere virtuell bindekveld. Onsdag 2000-2200. Tema er tubeflue og Trond leder an. Flua som brukes som eksempel er den kjente Mikkeli Blue. Dersom flua skal bli etter mønster så trenger du endel materiale, men dersom målet er å lære å binde inn de forskjellige komponentene i tubeflua så tar du det du har. Denne flua har alle de kjente komponentene som hale, tag, butt, flat kropp, dubbet kropp, kroppshackle og flere lag i vingen. JC´en er ikke nødvendig.

Skal du binde må du ha tube og nål, kroppsmateriale/ dub, et par hacklefibre og vingemateriale. Men forrige gang var det mange med bare for å se/ sosialisere også. Så det er bare å hive seg på om du har det minste lyst!

Dersom du skal binde hele mønsteret så trenger du tube og innertube, cone, sort rev/hund, sort hackle, sølv oval tinsel, angelhair Flash Mikkeli, dubbing Mikkeli Blue, oransje fluofiber, sort strutseherl, opal mirage tinsel, sølv flatbraid, påfuglherl.

Gi en lyd i kommentarfeltet om du vil være med.3 Kommentarer

Fluebinding i januar - å binde en enkel speyflue

Postet av Sandnes Flycasting den 4. Jan 2021

Som dere har fått med dere og som jeg ikke skjønte før forrige mail ble sendt ut så er det endrede smittevernsregler for de neste to ukene. Den bebudede kastetreningen utgår derfor. Jeg har likevel registrert de som ønsker å kaste og viderefører lista inntil videre. 


Imens ønsker vi å tilby en virtuell bindeøkt onsdag hvor Kjell Idar instruerer i binding av en enkel speyflue. Speyfluer er mye enklere å binde og bedre å fiske med enn det mange tror. Historien til disse fluene kan Kjell Idar også veldig godt, så dette kan bli en veldig kjekk kveld. Planen er å streame økten klokka 1900-2100 på Facebook eller en annen lukket gruppe. Hvis noen av dere er gode på live stream så mottar Tom gjerne tips :-)


Vi ønsker tilbakemelding til tom@flycasting.no på hvem som kan tenke seg å delta. Utstyr som kreves er en Speykrok eller stor  singlekrok, noe ulltråd (mors strikkeskrin), mylar tinsel eller ovalt tinsel, noen store hanehackle eller Schlappen, perlehøne og Mallard til vinge. Speykrok kan vi legge i butikken til Fluebinderne i morgen til de som trenger.0 Kommentar

Oppstart trening 2021

Postet av Sandnes Flycasting den 3. Jan 2021

Vel overstått og velkommen til trening igjen. Da smitteverntiltakene vedvarer etter en negativ utvikling i området så er det fortsatt begrensning på 10 kastere pr. økt. Jeg organiserer øktene og setter opp lister og ventelister. Interesserte for neste to uker sender en mail til tom@flycasting.no så gir jeg en tilbakemelding på hvem som får plass når.

Aktivitetsprogrammet er også foreløpig på vent. Klubben satser på å få iallefall de lokale aktivitørene til å ta et tak når tiltakene lettes opp. Det er håp om å få ferdig Green Highland'eren før sesongen starter i elva.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline