SFC infomøte

Postet av Sandnes Flycasting den 19. Okt 2021Styret ønsker alle medlemmer velkommen til infokveld i Sandneshallen onsdag kl. 1900. Vi presenterer alt fra sesongen som har gått til sesongen som ligger foran oss pluss mye midt imellom. Vinterprogrammet gjennomgås sammen med info om vårens tur til Danmark. etterpå tar vi en tur i hallen for de som ønsker å vedlikeholde kasteferdighetene. Ses vi der?


Første innetrening i Sandneshallen

Postet av Sandnes Flycasting den 5. Okt 2021

Alle,

Vi starter opp i Sandneshallen onsdag 6 oktober. Arild rigger til for fluebinding kl 1800, og Kjetil blir kasteleder fra kl 2030. 

For de som ikke har vært med før så er det å ta med litt fjær og tråd for den kreasjonen du vil binde. Kaffe har de i hallen dersom du ikke tar med termos. For kastinga så har du med enhåndsen din og flytesnøre. Klubben har fortom og ulldott. Ta med innesko for bruk i hallen.

Styret vil ta en runde på årsprogrammet ved neste korsvei, som blir etter høstferien.Høsten er kommet!

Postet av Sandnes Flycasting den 26. Sep 2021

Sommeren er over for de som ikke enda har fått det med seg. De siste lakseelvene stenger om kort tid og begge gruppene som har vært i Suldal har ikke fått fisk. Gruppe to var overbooket, og det er inngått enighet med Anne Gunn om at vi holder oss til åtte neste år.

Forhåpentligvis har fiskesesongen vært bra for alle så langt. Det er bare resten igjen. Høsten og vinteren har fortsatt mye å by på for de som kler seg etter været og fortsetter å svinge flua.

På konkurransesiden har det vært dødt siden Covid'en startet. Vi arrangerte det første Norgescup- stevnet på nesten to år på bryggene den 29 august under strålende forhold. Vi har også tatt på oss å arrangere NM i fluekasting 2. og 3. oktober. Det skulle egentlig arrangeres i Oslo, men der har de punktert kastedammen.  Så da ble det SFC igjen! Gjengen som var med å arrangere Norgescup’en stiller opp på kort varsel. Sporty! Forhåpentligvis ser vi også flere av klubbens medlemmer på tilskuerbenken til helga? 

Vi starter innetrening onsdag 6 oktober. Ta med bindeutstyr og møt opp kl 1800. 2030 kaster vi i hallen. Høstferien er i uke 41 - uka etter - så da er hallen dessverre stengt. Vi satser på å komme med et sesongprogram etterhvert som det blir klart.

Ønsker alle velkommen til en ny sesong i hallen!
Nytt fra klubben

Postet av Sandnes Flycasting den 11. Mai 2021

Det er snart onsdag og det begynner å bli på tide å få banket rust ut av holkene for de som enda ikke har kommet i gang. Nå er det i tillegg varmt i været så da er det viktig å holde meteren på Bråstein i morra. Noe dårlige og noe gode nyheter. Den dårlige er at NM i fluekasting er utsatt til høsten. Forbundet kunne ikke fortsette planlegging med de prospekter som Covid- situasjonen tilsa. Det som er bra er at Kjetil får enda litt tid på å kaste enda lengre og treffe blinken bedre. Jeg skal nå se om jeg ikke får pusset formen selv. Sandnes må delta! Bøtta skal Vestover!!

En av de gode nyhetene er at elvene åpner for anadromt fiske. Heldig er de som har åpning i en av de fantastiske elvene i Rogaland. Måtte det bli nok vann. For de som leter etter vakende fisk så er også sesongen i gang. Dette er en fantastisk årstid!

Erling er også godt i gang med å planlegge dugnaden og det er flere som har meldt interesse for snekring og skruing så det blir bra å ta et røsk på anlegget den 19. mai. Bare herlig om flere stiller.

Jeg har med flere demostenger til Bråstein i morra kl 1800. Tre SAGE Ignitere (to- hånds), en SAGE Maverick #7 og en Arctic Silver #5 ørretstang. Den siste er i klubben sitt eie, de andre er stående etter Fluebinderne sin SAGE demo lørdag. Alltid gøy å prøve noe nytt!

Håper vi ses i morra!Dugnad på Bråstein onsdag 19 mai kl 1700

Postet av Sandnes Flycasting den 2. Mai 2021

Alle,

det er behov for noe dugnad på bryggene. Det mangler planker, det flyter sånn passe, og ikke minst må kjettingene byttes. Erling har laget en liste med ting som må gjøres.20210502 Dugnad 19. mai.docx

I tillegg til å hatt noen sterke rygger som tar med seg vadere og hansker så er det et spørsmål om det finnes noen i klubben med dykkersertifikat? Istedenfor å dra loddene opp på brygga (ansett som umulig) så prøver vi å skifte kjettingen på seks meters dyp. 

Det hadde vært greit med en tilbakemelding fra de av dere som kan tenke seg å være med. Dersom dere har spesielle kvaliteter ut over å kaste med flue, så se igjennom Erling sitt arbeidsdokument og si at dette er noe dere er ekspert på.

Dersom noen av dere kan dykke (må ha utstyr sjøl) så gi også en lyd.

Kontakt er tom@flycasting.no eller 95756770.

Tom